Városnézés, sétarepülés madártávlatból télen-nyáron

Sétarepülés, ha valami igazán különlegeset szeretne

Amikor közeledik a vakáció, a szabadság ideje, az első két kérdés, amit ki kell találni, a mit és hogyan. Hova menjünk, mit csináljunk jól megérdemelt pihenésünk alatt?

Nyáron szinte mindenkinek valami tengerparti üdülő képe merül fel, elvégre hogyan máshogy lehetne kellemesebben elviselni a várható kánikulát? Városnézés.. – ugyan már! Ki akar városnézésre menni a hőségben, amikor az embernek leginkább csak napágyon pihegni van lelkiereje?

Pedig megvan annak is az előnye, ha az ember olyankor megy városnézésre, amikor mások inkább valami más célpontot választanak maguknak. Hiszen ha olyankor megyünk várost nézni, mikor mindenki más, akkor az akár igazán kellemetlen is lehet. Tömeg, tumultus mindenütt – sőt, még az is előfordulhat, hogy lemaradunk valamiről, mert mások korábban elhappolják előlünk.

Ám mindez elkerülhető azzal a megoldással, amit mi javaslunk: városnézés, sétarepülés madártávlatból, egy sétarepülés keretében. Nézzük meg a várost egy kicsit más szemszögből! Kössük össze a kellemeset a hasznossal: kulturális örökségünk megismerését egy csodálatos élményrepülés élvezetével fűszerezve. Mindezt bármelyik évszakban, télen-nyáron, tavasszal-ősszel egyaránt, minden alkalommal más és más élményekkel gazdagodva.

Városnézés sétarepülés: Budapest élményrepülés

Városnézés sétarepülés: Budapest élményrepülés

Sétarepülés, városnézés olyan perspektívából, ami csak keveseknek adatik meg

Vajon őseinknek eszébe jutott-e valaha, hogy utódaik számára emelik különleges városaikat és épületeiket? Bizonyára mindenképp. Hisz oly különlegessé és mindenekelőtt időtállóvá alakították a mára már ismert, az alapműveltség részévé vált régi városokat. Mi másért tervezték meg annyira gondosan az egyes városrészeket, az azt felépítő házak minden egyes kövét, mint az utókor kedvéért?

Minden városnak megvan a maga varázsa, a saját egyedi különlegessége, ez nem vitás. Nyilván ezért is olyan megunhatatlan időtöltés a városnézés, és valószínűleg soha nem fog kimenni a divatból. Mi is és gyermekeink is előbb-utóbb felkerekedünk, és végigzarándokoljuk a legfontosabb, városnézésre leginkább alkalmas országok vidékeit. Készülnek a megszokott képek a barokk, ég felé törő tornyokról, reneszánsz boltívekről.

De mennyivel ritkábbak azok a családi, városnézős képek, amelyeket felülről, a felhők szintjéről készítettünk unokáink számára! Ezért érdemes kipróbálni a sétarepüléssel egybekötött városnézés élményét, legalább egyszer az életben – de lehetőleg inkább minél többször.

Vajon sejtették-e elődeink, mikor ezeket a csodálatos épületeket emelték, hogy utódaik egyszer majd a csillagok szemével tekintenek le rájuk?

Városnézés télen-nyáron, hidegben-hőségben

Egy sétarepüléssel egybekötött városnézésnek, azon túl, hogy igazán feledhetetlen élményt nyújt, még egy óriási előnye is van. Mégpedig az, hogy nincsen évszakhoz kötve. Repülhetünk országok-városok felett bármikor, amikor időnk engedi, és kedvünk támad rá. Nézhetjük a várost különleges madártávlatból – és így még a tömeget, port is elkerülhetjük.

A városnézés pedig igazán csodálatos élmény lesz – kellemetlenségek nélkül, tisztán, egyedül kiváló emlék, amit unokáinknak is mesélhetünk majd. A megoldás pedig nem más, mint: repules.net.

Városnézés sétarepülés madártávlatból.

Városnézés sétarepülés madártávlatból.