Sétarepülés Budapest felett

Repülni jó. Milyen szerencsések is a madarak: szárnyukkal suhogva szelik át a levegőt, egyre csak fel és fel. És a magasból lepillantva láthatják mindazt, amit azok, akik nem tudnak repülni, röghöz kötve kénytelenek élni, soha nem tekinthetnek meg.

Budapest szép. Szép azoknak, akik benne élnek, és szép azoknak, akik csak hírből ismerik. Nem véletlen, hogy messzi országokból zarándokolnak hazánkba, hogy megismerjék ezt a Duna által kettészelt, különleges épületekkel tarkított, erdők ölelte várost.

Budapest szép, amikor idelenn bejárjuk híres helyeit, és sokan büszkén el is mondhatják magukról: már-már minden zegzugát jól ismerik. De azt vajon hányan mondhatják el magukról, hogy Budapestet nemcsak lentről ismerik? Földi séta helyett légi sétarepüléssel bejárták az eget Budapest területe felett?

Sétarepülés Budapest felett

Sétarepülés Budapest felett

Sétarepülés Budapest felett: a megunhatatlan látvány

Budapest talán nem a legnagyobb város az egész világon, így nem túl nehéz sétarepüléssel körbejárni. Mégis, nehezen lehetne megunni azt a látványt, ami fogad, mikor elrepülünk felette! Sok éven át kellene sok-sok alkalommal sétarepülni Budapest felett, ahhoz, hogy egyáltalán azt elmondhassuk: ismerős a látvány. Még mi, akik nap mint nap megtesszük a különféle köröket Budapest felett sétarepülve, sem állíthatjuk, hogy képesek lennénk emlékezetből felidézni.

A sétarepülés Budapest felett élmény, minden alkalommal. Nincs két egyforma sétarepülés Budapest felett. Budapest mindig más és más arcát mutatja nekünk minden egyes sétarepüléskor. Ráadásul Budapest valójában két város: Buda és Pest. Mindkettőnek nagyon is eltérő a karaktere. Míg Buda dimbes-dombos, ezzel szemben Pest inkább a városiasabb jelleget tükrözi. De egyben megegyeznek: mindkettő a maga nemében szép.

Sétarepülés Budapest és környéke felett: számtalan változatos élményrepülés

A sétarepülés Budapest felett természetesen nemcsak Budát és Pestet foglalja magába. A Budapest feletti sétarepülés során ízelítőt kaphatunk a Budapest környékén található változatos tájak, erdők, dombok, a kanyargó folyók változatos szépségéből. A sétarepülés Budapest felett kombinálható az ugyancsak meseszép, Budapest közelében található egyéb városkák megtekintésével is.

Budapest és környéke bővelkedik történelmi emlékekben is. Régi csatákat eleveníthetünk fel a Budapest feletti, környéki várak légi látványával a sétarepülés során.

És ha még nagyobb távlatban szeretnénk megtekinteni Budapest környékét, arra is van lehetőség. Sétarepülés Budapest felett a szépséges Velencei-tó és a környező tájvédelmi körzet megtekintésével.

De ha még ennél is messzebbre merészkednénk, természetesen arra is van lehetőség. Budától Esztergomon át egészen Székesfehérvárig is elrepülhetünk Budapest feletti légi sétánk során.

Felkeltettük érdeklődését? Tapasztalja meg a sétarepülés élményét Budapest felett – és ki tudja? Talán annyira rabul ejti ez és a szabadon szárnyalás varázslata, hogy még messzebbre vágyik majd. Számunkra ez sem probléma: a szelek szárnyán repülésnek csak a csillagos ég szabhat határt.

Sétarepülés Budapest felett